Armagnac Marquis de Montesquiou
Armagnac este cea mai veche bautura frantuzeasca, care datează din secolul al 14-lea, când a fost iniÈ›ial consumata pentru calitatile sale terapeutice È™i medicinale. Prior Vital Dufour, doctor in Medicina, a dezvaluit Cardinalului Bisericii Catolice conduse de Papa Clement al V în 1313, reteta descoperita în Biblioteca Vaticanului, înainte de a fi tradusa în franceză ani mai târziu de către Loubès Abbot:
”Aceasta apa, din punct de vedere medical se spune că are 40 de calitati. Face să dispară roseata, calmeaza ochii inlacrimati si obositi, vindeca hepatita, ulcer È™i răni ale pielii prin aplicare. Armagnac este adevăratul spirit al FranÈ›ei, reflectând un mod de a trăi în această regiune din sud-vestul FranÈ›ei, precum È™i natura pe care-l înconjoară, bărbaÈ›ii È™i femeile care il prepara.”
In secolul al XVII-lea, in inima regiunii Armagnac din sud-vestul Franței, mușchetarii regelui, au pus bazele epocii de aur a Gasconiei: Ei au primit titlurile si onorurile cele mai prestigioase. Comte de Lauvia este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai viteji și mai puternici muschetar. Ar fi crescut la Eauze și ar fi cucerit curtea regala datorită stilului sau de o eleganta nonsalanta. Acest Armagnac este dedicat lui ca un simbol al stabilitatii si prosperitatii in Gasconia.
Generații la rand de maestri in domeniu si-au dedicat viata cultivand cu pasiune acest nectar recunoscut astăzi de către cunoscători ai lumii, ca o chintesenta de Armagnac.
Armagnac Comte De Lauvia este produs la Chateau de Champagne d'Armagnac, în inima regiunii Armagnac din FranÈ›a. Regiunea este divizata in trei zone: Bas ,Tenareze si Haut. Eauze este capitala regiunii Bas, situata in Gers, Gasconia, la granita Bas - Ténarèze, unde se produce cel mai bun Armagnac. 200 de hectare de viță de vie sunt cultivate cu struguri din soiurile Ugni Blanc È™i Folle Blanche. Cele două soiuri de struguri sunt cele mai potrivite pentru producerea de Armagnac.
Comte de Lauvia este invechit si maturat într-o pivnita cunoscuta sub numele de "Catedrala", in conditii precise si perfecte de temperatura si umiditate, aprovizionata cu 1800 de butoaie de stejar negru din pădurile locale. Expertul Jean-Claude Dallas se ocupa de intreg procesul de distilare si invechire.
Maestrul detine perfect arta si tehnica de a alege din diferite butoaie un amestec de armonie perfectă pentru fiecare varsta de Armagnac. Comte de Lauvia a fost recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune armagnacuri din lume, cu foarte multe succese în competiÈ›ii internaÈ›ionale de degustare.